KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Mikazahn Juzil
Country: Botswana
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 4 October 2009
Pages: 96
PDF File Size: 18.49 Mb
ePub File Size: 9.53 Mb
ISBN: 177-7-73053-382-3
Downloads: 66816
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Moogugrel

Rasadnik Dzasmin

Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. Mogu se unositi i u toku vegetacije, kalemjlenje sa navodnjavanjem. Letnja rezidba je dopuna zimskoj. Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta.

Dobrodosli na web shop Poljoprivredna apoteka

Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini.

Orah ne voli kalemljenue zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m. Orezivanje malina i kupina.

  CIRQUE DU FREAK BOOKS 1-12 PDF

Sredstva za zimsko tretiranje. Smatralo se da su to sinonimi iste sorte. Vreme izvodenja zimskog tretiranja.

Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Koristi se kao Oleo ultravet. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa.

Rasadnik Ivanovic – Google+

Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo.

Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Kaalemljenje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode.

kalempjenje Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2. Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm.

Rasadnik Ruza -Joksic- |

Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Na dno rupe se stavlja gr.

  AUDITION ETUDES BY GARWOOD WHALEY PDF

Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo. Koristi se kao Galmin.

Sve ostalo se radi kao u varijnti A. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara. Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku.

Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Koristi se kao Galpar. Kao i razvodjenje mladara. Rupe treba da ostanu otvorene nedelje.

Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce. Sadnju treba da obavljaju dva radnika. Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju.

No Comments

Categories: History