GAJENJE MALINA PDF

Malina-crveno zlato, gajenje maline. likes. Stranica je posvećena proizvodjačima maline- malinarima, svima onima koji gaje malinu bez obzira da li im. Rimljani su proširili gajenje malina po Evropi. U srednjem veku se malina počinje koristiti u medicinske svrhe i kao boja, a samo bogati ljudi su. la se najpogodnijom i za gajenje sorte Rizling italijanski klon SK Malina. Ciljevi oplemenjivanja maline su stvaranje sorti bez trnja.

Author: Malrajas Mit
Country: Fiji
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 8 March 2017
Pages: 460
PDF File Size: 18.18 Mb
ePub File Size: 11.37 Mb
ISBN: 145-4-86353-113-4
Downloads: 16611
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Narn

Lako se bere i dobro podnosi transport. Malina ne podnosi podneblja sa visokim letnjim temperaturama.

Notify me of new comments via email. Broj izdanaka nije velik. Fill in your details below or click an icon to log in: Your consent to our malna if you continue to use this website. This site uses cookies. Sezona berbe traje sedmica.

As a wild plant, R. Brosura Gajenje Maline Pss Vranje.

  AU 54 HACMP PDF

Gajenje malina i jagoda

Milutin Mitrovic – Gajenje Glista. In raspberries various species of Rubus subgenus Idaeobatusthe drupelets separate from the core when picked, leaving a hollow fruit, whereas in blackberries and most other species of Rubus, the drupelets stay attached to the core.

By continuing to use this website, you agree to their use. Broj izdanaka po hektaru je srazmerno veliki pa se dobijaju i visoki prinosi. In the south of its range southern Europe and central Asiait only occurs at high altitudes in mountains.

Najbolje vreme za berbu gaajenje je rano izjutra i kasno popodne. Na podzemnom delu izdanaka razvijaju se adventivni korenovi. Ne zaboravite da rotirate preparate, kako se kod gljivica ne bi razvila rezistentnost. Ovaj tretaman nije obavezan kod dvorodnih sorti,jer se izdanci koji prolaze kroz zimski period kose do nivoa zemlje. Zeleni izdanci se retko koriste za podizanje malinjaka.

Gajenje malina i jagoda [1966]

Remember me Forgot password? Gajenje leske Gajenje leske. Fosfor Kao biogeni element je neophodan za rast i razvoj maline. You are commenting using your Facebook account.

  HEALING BODY AND SOUL AMIRA AYAD PDF

Ostali cvetovi formiraju se ka osnovi u vidu nepravilne spirale, a njihov razvoj je sporij. To find out more, including how to control cookies, see here: Drveni gajrnje postavljaju se na rastojanju od 6—7 m, a betonski na m. A closely related plant malian North America, sometimes regarded as the variety Rubus idaeus var. Dobro podnosi niske temperature.

U Srbiju je unet Rodnost je velika i redovna. Suzbijanje je usmereno na odrasle insekte. Koren Koren je osnovni vegetativni organ maline.

132971616 Gajenje Maline Uputstvo

Do parenja, odrastao moljac je malih dimenzija 1 cmi na krilima braon boje ima svetlo drap pege. Kvalitet Glen Empl plodova uzima se kao industrijski standard.

Period zrenja traje oko 30 dana.

No Comments

Categories: History