EDUCATORIUM REM KOOLHAAS PDF

This building, located in Utrecht, Netherlands was designed by OMA – Rem Koolhaas. The building was completed in Situated in the centre of the University Campus the Uithof, just outside the centre of Utrecht, this building is most famous for its use of concrete. The concrete. Koolhaas and the team at OMA envisioned the Educatorium as a factory for learning with the processes of socialization, learning, and examination related.

Author: Arashibei Gosho
Country: Switzerland
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 21 January 2005
Pages: 374
PDF File Size: 10.60 Mb
ePub File Size: 3.34 Mb
ISBN: 294-6-19428-723-8
Downloads: 53881
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shagul

GlassCement. The main distinguishing feature of this building is the concrete floor that wraps around the structure and becomes the roof of the building. The Educatorium occupies a corner and adjoins low already existing building on its east end. Around these large static ,oolhaas, two runners cruciform intersection define the principal axes of movement.

Educatorium | OMA

You can find out more or switch them off if you prefer. Defying conventional Cartesian geometry, this wave of concrete is the main device Educatorium organization that encompasses classrooms. Below the entrance ramp bicycles are parked. The second seat auditorium is located on south area. Alila Yangshuo hotel in Yangshuo, China.

Beneath this area is sheltered the bicycle parking is sheltered and an loolhaas bike-path. The building is made of two planes which fold to accommodate a range of distinct programs, including an outdoor plaza, two lecture halls, cafeteria and exam halls.

Kooohaas summer, this facade, which is fully glazed, is shaded by large trees, while the south has a mixed system of semi-screens that allow light to filter in a different way depending on the internal usage.

Two curved walls enclose the room, one solid, another glass. If a diagram of the center is observed, it is seen that the building size and complexity is a little deep structure, ie, all the big spaces are accessed in six levels deep. Sign up in floornature Floornature is an international design and architecture portal with a focus on koolahas architecture, exclusive interviews with great masters of international architecture and the most interesting new developments in the world of architecture.

The flow of air inside the building is obtained with a balanced ventilation system is based on traveling through the soil and cable outlets air fducatorium self-adjustment. The spatial structure is designed to act primarily as a network in which individuals, ie, students are free to discover okolhaas own access and navigate through the building.

  ALLEGATO A70 TERNA PDF

Educatorium The Educatorium is composed of two planes which fold to accommodate a range of distinct programs, including an outdoor plaza, two lecture halls, cafeteria and exam halls. Notify me of new comments via email. A concept that is associated with two pieces of paper that are folded and connected together, creating an internal and external level at a time. You are commenting using your WordPress. The Educatorium Utrecht joins the two existing buildings, built in the sixties, with a hybrid architecture of glass and steel, divided by a strip of cement whose lines reflect the path of student life and determine the different functional spaces.

These columns create a hybrid network together with the sloping ground, the lower end up hiding in the floor slab. The two halls are accessed through the large entrance ramp area. The Utrecht Educatorium di Utrecht is the great experimenter Rem Koolhaas’ demonstration that investigation of form can be combined with environmental sustainability in a building. The word was a made up name Educatorium intended to connote a learning center, and a place to promote higher education.

Also show, by a great experimenter Rem Koolhaas, the possibility of combining formal search with an environmental sustainability of the building. The column lines are denser in the south and almost disappear northwards towards the landscape. About Contact us Newsletter. Like a rolling wave, the ground floor is raised through the building and back to create a bulge along the west facade.

Indeed, classrooms, lounges, meeting rooms and general areas are located so trading floor plates Educatorium rising from the ground floor along the rest of the building. Email required Address never made public.

Educatorium, Utrecht: an example of a sustainable building

We’ll assume you’re ok with this, but you can opt-out if you wish. Below this, protected area for parking bicycles at the intersection of a special route for use is located. One of the most unique aspects of Educatorium, which can be attributed to almost all the work of Koolhaas, is the fluidity in the concept of the program is a fluid concept that aligns not on one level, but on a multiplicity of levels in which the activity occurs above, below, and in the midst of what normal floor plates are considered.

You are commenting using educatoium Twitter account. The two architects have done a building that wants to reduce energy consumption educatprium emission of educagorium dioxide, and to provide edhcatorium indoor thermal and visual conditions through control of natural lighting and heating-air conditioning.

  K J ERBEN KYTICE PDF

Amerigo Vespucci Terminal in Civitavecchia. Understood as the encapsulation of the entire university experience in one building, Koolhaas and OMA team Educatorium conceptualized as a factory for learning in both the traditional formalistic approach as for the casual student or student exchanges.

Educatorium Utrecht: an example of a sustainable building | Floornature

Cookies We koolhzas using cookies to provide statistics that help us give you the best experience of our site. Floornature is an international design and architecture portal with a focus on contemporary architecture, exclusive interviews with great masters of international architecture and the most interesting new developments in the world of architecture.

We eduxatorium the quality of this translation is not excellent and we are working to replace these with high quality human translations. Covering the resulting gap between two solid walls, the dense structure of the roof is made of a series of I-beams which create a steel surface.

The concrete floor koplhaas are supported by beams vierendeel carga. The latter led to the rays of light-colored roof that reflects light and power to the reading tables.

A second system of paths allows the building to function as a network. Fill in your details below or click an icon to log in: Steel and concrete dissociate allowing edicatorium material to work at optimum efficiency: The design is the relationship of two sheets which fold and interlock.

The examination halls are founded above the mixing chamber in a two-story block. Conducted over 14 years, the plan aims to transform the development of activities in the existing building,for a campus based on the American model community.

The exam rooms are developed in a more conventional manner. The Educatorium was specifically designed so that the processes of socialization, learning and exams tangling into each other, blurring the boundaries between lounges, classrooms and hallways, so there is a constant redefinition of what it means to learn in a social environment.

Home Projects Educatorium, Utrecht: The building is conceived as a new center of gravity for the Uithof University Campus, east of UtrechtNetherlands.

The inside of the curve is finished with wooden slats and offers a warm atmosphere for students to get together and sit around the curved track becomes wall and ceiling. The starting point of the design are two eduactorium that fold and interlock.

No Comments

Categories: History